[صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
درباره دانشگاه::
درباره روابط عمومی::
معرفی افراد::
فرآیندهای کاری::
بروشور و کاتالوگ ها::
اخبار دانشگاه::
افتخارات دانشگاه::
دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی::
تسهیلات پایگاه::
اخبار ویژه ورودی های 1403::
آرشیو ماهنامه خبری وزارت علوم::
آرشیو گزارش های تصویری::
تور مجازی::
::
آرشیو نشریه پیام

AWT IMAGE

AWT IMAGE
نشریه پیام شماره 90
نشریه پیام شماره89
نشریه پیام شماره ۸۸
نشریه پیام- شماره 87
نشریه پیام شماره 86

نشریه پیام شماره 85
نشریه پیام شماره 84

نشریه پیام شماره 83

نشریه پیام شماره 82

نشریه پیام شماره 81

نشریه پیام شماره 80

آرشیو نشریه پیام

..
آرشیو خبرنامه الکترونیک دانشگاه

AWT IMAGE

خبرنامه شماره ۴۰۸

خبرنامه شماره ۴۰۷

خبرنامه شماره ۴۰۶

خبرنامه شماره ۴۰۵

خبرنامه شماره ۴۰۴

خبرنامه شماره ۴۰۳

خبرنامه شماره ۴۰۲

خبرنامه شماره ۴۰۱

خبرنامه شماره ۴۰۰

خبرنامه شماره ۳۹۹

خبرنامه شماره ۳۹۸

خبرنامه شماره ۳۹۷

خبرنامه شماره ۳۹۶

آرشیو خبرنامه الکترونیک

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دفاعیه دکتری دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت ::
 | تاریخ ارسال: 1402/8/10 | 

دفاعیه دکتری دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت


ابوالقاسم بیات (دانشجوی دوره دکتری مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت، گرایش سیاستگذاری علم‌ و فناوری)، روز دوشنبه ۲۲ آبان ماه سال ۱۴۰۲ از رساله دکتری خود با عنوان «الگوی حکمرانی گذار دیجیتالی در ایران با رویکرد تحلیل گفتمان (موردکاوی پیام‌رسان‌های اجتماعی)» دفاع خواهد نمود.
چکیده این رساله که به راهنمایی دکتر محمد فتحیان و مشاوره دکتر ناصر باقری مقدم و دکتر امیرعلی سیف‌الدین  انجم شده است به شرح زیر است. ضمنا این جلسه دفاعیه ساعت ۱۷ در اتاق ۲۰۹ دانشکده مدیریت ، اقتصاد و مهندسی پیشرفت برگزار می شود.
به زعم برخی از پژوهشگران و تصمیم‌گیران، استفاده گسترده مردم از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی، سبب بروز چالش‌های امنیتی، اخلاقی، اقتصادی، و مهم‌تر از همه؛ خروج کاربران از دایره حاکمیت جمهوری اسلامی شده است. از این‌رو، در پنج سال گذشته، بخش عمده‌ای از امر سیاست‌گذاری فضای مجازی، بر موضوع مدیریت سکوهای اجتماعی متمرکز بوده است. این تلاش‌ها - عمدتاً- به نتایج مورد انتظار نرسید. به ادعای این تحقیق، این امر ناشی از کیفیت تصمیمات گذشته بوده است. هدف این پژوهش، شناسایی مدلی برای ارتقای کیفیت تصمیم‌گیری جهت ایجاد توانایی گذار در زمینه حکمرانی سکوهای اجتماعی بود.
برای نیل به این مقصود از متدولوژی‌ سیستم‌های نرم به عنوان چارچوب اصلی روش پژوهش استفاده گردید. در گام‌ نخست با بهره‌گیری از شواهد و داده‌های موجود، «کیفیت تصمیم‌گیری» به عنوان مسئله شناسایی شد. در گام دوم، با استفاده از چهار روش؛ ترسیم تصویر غنی، تحلیل گفتمان، رویکرد تحلیل موقعیت، و چارچوب تحلیل و توسعه نهادی، موقعیت مسئله پژوهش توصیف شد. در گام سوم، تعریف ریشه‌ای از عناصر اثرگذار در مسئله ارائه گردید و بر مبنای نظریات حکمرانی و اداره عمومی، استنتاجات حاصل از گام دوم، و تحلیل انتقادی رویکردهای پیشین در تصمیم‌گیری فضای مجازی؛ ایده «ارتقای کیفیت تصمیم‌گیری مبتنی بر حکمرانی مشارکتی در سطح تنظیم‌گری برای راهبری سکوهای اجتماعی» پیشنهاد شد. مطابق این ایده، گذار از وضعیت فعلی به شرایط مطلوب در حکمرانی سکوهای اجتماعی؛ با روش‌های تصمیم‌گیری متأثر از حکمرانی سنتی، اقتدارگرا و متمرکز، کارایی و اثربخشی مورد انتظار را ندارد.
در گام چهارم، ابتدا بر مبنای پیشینه نظری شامل؛ ادبیات تحلیل و توسعه نهادی، ادبیات حکمرانی مشارکتی، نظریه کنش ارتباطی هابرماس، چارچوب رفع تعارض توماس- کیلمن، الزامات مستخرج از گام‌های پیشین تحقیق و موارد دیگر؛ مفروضات، سازه‌ها و گویه‌های مدل مفهومی شناسایی شد. سپس، پرسشنامه مدل، طراحی و در اختیار صاحبنظران قرار گرفت. در مرحله بعد، با استفاده‌ از داده‌های جمع‌آوری شده در نرم‌افزار مدل‌سازی ساختاری مبتنی بر روش حداقل مربعات جزئی، مدل مفهومی مورد آزمون قرار گرفت. آزمون‌های استاندارد روش معادلات ساختاری، نشان داد مدل مفهومی تا حد رضایت‌بخشی قابل قبول است. در نهایت، بر مبنای مقایسه وضعیت فعلی موقعیت تصمیم‌گیری سکوهای اجتماعی‌ با ویژگی‌های مدل تأیید شده حکمرانی مشارکتی سکوهای اجتماعی، تعدادی از اقدامات و توصیه‌های سیاستی در سطح تنظیم‌گری، برای گذار از شرایط موجود به شرایط مطلوب، پیشنهاد گردید. 


دفعات مشاهده: 1422 بار   |   دفعات چاپ: 314 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

کلیه حقوق مادی ومعنوی این سایت متعلق به دانشگاه علم وصنعت ایران میباشد .هرگونه برداشت با ذکر منبع ، بلامانع است.

Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4665